ای آزادگان جهان، در برابر توحش متحد شوید!
بیانیهی جبهه خلق برای آزادی فلسطین
به مناسبت اول ماه می، روز جهانی کارگر (2025)

پوستر جبهه خلق برای آزادی فلسطین به مناسبت روز کارگر سال 2025، نسخهی فارسی (ترجمه توسط همراهان سایت پیکان)



کارگران فلسطین در قلب آتش؛ سوخترسانِ مبارزهی ملی و آزادیبخش
ای تودههای بزرگ خلق ما،
ای کارگران دلاور فلسطین،
ای آزادگان جهان در هر کجای،
در روز جهانی کارگر، در حالیکه جهان به احترام قهرمانان طبقهی کارگر و سازندگان زندگی میایستد – یعنی کسانی که با عرق خود امید میکارند و با تلاش و صبرشان حماسهای برای مبارزه در راه کرامت، عدالت و آزادی میآفرینند – این مناسبت در فلسطین به گرامیداشتِ یاد شهیدان زحمتکشی تبدیل میشود که خونشان در کارگاهها، کارخانهها، مزارع، صفهای کار در ایستهای بازرسی و زیر آوار خانههای ویرانشده ریخته شده است. این روز، روز تجدید پیمان با طبقهی کارگر فلسطین است که همواره در خط مقدم رویارویی، پیشتازِ عرصههای تولید و مقاومت بوده است.
طبقهی کارگر فلسطین پیشتازِ مبارزه ملی و اجتماعی بوده و با وجود حاشیهنشینیِ رسمی، در برابر اشغال و نسلکشی، ایستادگی کرده است. در این مناسبت، به کارگران فلسطین و شهیدان جنبش کارگری درود میفرستیم و بهویژه از زنان کارگر که بار مبارزه و تبعیض را تحمل میکنند، تقدیر میکنیم. همچنین از مواضع اتحادیههای کارگری آزاد در سراسر جهان که علیه عادیسازی روابط و اشغال ایستادهاند، سپاسگزاریم. ما تأکید میکنیم که به صفوف طبقه کارگر جهانی در مقابله با سرمایهداری و استعمار تعلق داریم.
ای فرزندان طبقهی کارگرِ جهان،
ای کارگران مبارز ما،
ای خلق بزرگ ما،
امسال روز کارگر در اوج هدفگیریِ همهجانبهی صهیونیستی علیه تمام اقشار مردمان ما، بهویژه طبقهی کارگر، فرا میرسد، [طبقه ای که] از تخریب سیستماتیک اقتصاد ملی، وابستگی اجباری به اقتصاد صهیونیستی، و گسترش فقر و بیکاری در رنج است. از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، نوار غزه تحت حملهای وحشیانه قرار گرفته که زیرساختهای اقتصادی را نابود کرده، هزاران کارگر را به شهادت رسانده، صدها تأسیسات را ویران کرده و نرخ بیکاری را به بیش از ۸۰ درصد افزایش داده است. در کرانه باختری، کارگران در ایستهای بازرسی دائماً مورد هدف قرار میگیرند و مجبور به کار در شهرکهای صهیونیستی هستند، از سوی دیگر کارگران داخل فلسطین از حقوق اتحادیهای محرومند، و کارگران آواره با حاشیهنشینی و بیکاری مواجهاند. با این همه، کارگران فلسطین با وجود زخمها، به مبارزه و پایداری خود در برابر اشغال و محرومیت ادامه میدهند.
ای آزادگان جهان،
ای فرزندان خلق ما،
ای کارگران دلاور،
به مناسبت روز کارگر و در این لحظات تاریخی که مردمان ما با جنگ و نسلکشیای مواجه هستند که انسان، زمین و منابع را هدف گرفته و قلبِ جامعهی تولیدکننده و زحمتکش را نشانه رفته است، در برابر این تجاوز جنایتکارانه که توسط این رژیم جنایتکار و یاغی، و با حمایت قدرتهای امپریالیستی رهبری میشود، جبهه خلق برای آزادی فلسطین بر موارد زیر تأکید میکند:
۱. دفاع از کارگر فلسطینی و حمایت از زندگی، کرامت و حقوق او تنها یک وظیفه ملی و اخلاقی نیست، بلکه گامی اساسی برای آزادی ملی و اجتماعی است.
۲. هر سخنرانی در روز کارگر که در تقابل با جنگ و نسلکشی علیه مردم ما، و ایستادن در کنار طبقهی کارگر در میدانهای نبرد روزانه آغاز نشود، سخنوریِ پوچی است که نه منافع زحمتکشان را نمایندگی میکند و نه با مبارزات آنان همخوانی دارد.
۳. ما از جنبش اتحادیهای جهانی در تمامی طیفها و گرایشها میخواهیم که در یک جبههی متحد با کارگران فلسطین بایستند. اتحادیههای کارگری در نقاط مختلف جهان ثابت کردهاند که میتوانند با تحریم، اعتصاب و فشار سیاسی، ماشین جنگ را مختل کنند. امروز مسئولیت شما در اعمال فشار جهت توقف جنگ و منزوی کردن رژیم صهیونیستی (که جنایات جنگیِ اثباتشده علیه کارگران و غیرنظامیان مرتکب میشود) دوچندان است. همچنین باید موضعی قاطع در تحریم «هیستادروت» (اتحادیه کارگری صهیونیستی) بهعنوان یکی از ابزارهای اشغال اتخاذ شود.
۴. اجرای یک برنامهی مقاومتِ اقتصادیِ ملی برای کمک به طبقهی کارگرِ درگیر با پیامدهای جنگ، نسلکشی و سیاستهای صهیونیستی ضرورت دارد؛ برنامهای که بر تولید تمرکز دارد، وابستگی را کاهش میدهد و با فقر و بیکاری مبارزه میکند.
۵. بازسازی جنبش اتحادیهای فلسطین بر اساس اصول دموکراتیک و نمایندگی واقعی [ضروری است]؛ از طریق برگزاری انتخابات آزاد و شفاف برای اتحادیهی عمومی کارگران، با سیستم نمایندگی تناسبی [در نسبت با جمعیت اعضا] و مشارکت تمامی اتحادیهها، بهگونهای که اتحادیهای واقعی و به نمایندگیِ تمام کارگران شکل گیرد؛ نه اتحادیهای تکحزبی یا تکشخصی!
۶. نهادهای رسمی مسئولیت دارند تا کمیتههای اضطراری کارگری را در تمامی مناطق غزه و کرانهی باختری، برای کمک به آسیبدیدگانِ جنگ تجاوزکارانه و پیامدهای فاجعهبار آن، بهسرعت تشکیل دهند.
۷. ایجاد یک صندوق ملی، عربی و بینالمللی برای حمایت از کارگران در غزه و کرانهی باختری؛ در شرایطی که اشغالگران زیرساختها و تمام بخشهای کاری [فلسطین] را نابود کردهاند و اکثریت قریببهاتفاق کارگران بیکار شدهاند.
۸. تصویب قوانین و توافقنامههای جمعی که حقوق کارگران را تضمین و حداقل دستمزد عادلانه را تعیین کند.
۹. تقویت اتحاد با اتحادیههای جهانی و ایجاد جبههای بینالمللی برای محاصرهی رژیم صهیونیستی و تحریم آن در تمام سطوح.
در پایان، جبهه خلق تأکید میکند که اول ماه می روز تأیید عزم راسخ ما در مقاومت علیه اشغال و برافراشتن پرچم عدالت اجتماعی است. ما به مبارزهی خود برای حقوق کارگران ادامه میدهیم و متعهد میشویم که پرچم آنان، پرچم زحمتکشانِ ستمدیده و مقاومی را بر دوش کشیم، که آمادهاند برای آزادی میهن، شأن انسانی و ساختن جامعهای عادلانه و برابر جانفشانی کنند.
ای آزادگان جهان، در برابر توحش متحد شوید!
درود بر کارگران فلسطین؛ پیامآوران زمین، سپر انقلاب، چکش تغییر و سازندگان فردا!
درود بر کسانی که در حین کار به شهادت رسیدند! و بر کسانی که با وجود گرسنگی کار میکنند!
سربلند باد شهیدان! سربلند باد مقاومت!
آزاد باد زندانیان! درمان باد زخمخوردگان!
پیروز باد فلسطین، از رود تا دریا!
جبهه خلق برای آزادی فلسطین
ادارهی مرکزی رسانهها
اول ماه می ۲۰۲۵